top of page

Omkeren

Afgelopen week moest Cor omkeren. Hij was in Oost Duitsland, op weg naar Oekraïne maar juist die middag maakte de regering van Oekraïne bekend dat ze de grenzen en scholen gingen sluiten. Daarop heeft Cor besloten om te keren.

Geen makkelijk besluit want veel mensen wachtten op hem en veel dingen waren voorbereid: boekpresentaties, bezoeken, overleg met een te drukken boekje, overleg over een transport van goederen en het opknappen van een appartement voor 2 zussen. Er zou een kleine groep uit Duitsland komen die dit ging aanpakken en Cor was degene die de verschillende contacten tot stand zou brengen. Hij ondersteunt deze zussen die verstandelijk beperkt zijn en in een heel ongezonde situatie leven: muren vol met schimmels en veel andere dingen die moeten worden opgeknapt. Dit moet nu wachten.

Ook de boekpresentaties moeten wachten. Het overleg moet zoveel mogelijk doorgaan en ook de ondersteuning van veel mensen. Daar zorgt Anya voor, een van onze vertaalsters. Zij verzorgt alle afspraken met scholen en ook zorgt ze ervoor dat mensen de maandelijkse ondersteuning krijgen die is afgesproken. Afgelopen week heeft zij ook ieder gevraagd naar de gezondheid en omstandigheden. Met behulp van Anya probeert Cor op afstand zoveel mogelijk nog te doen.

Rechts de twee zussen, links ook een zus maar zij studeert

bottom of page