top of page

Een vrachtwagen op weg

Bijgewerkt op: 18 dec. 2019



Een bijkomende activiteit is de samenwerking met Stichting Nachamu Nachamu Ami in Renswoude. Deze organisatie verzamelt kleding, huisraad, beddengoed en matrassen, speelgoed, wat ook maar gebruikt kan worden, en zendt transporten in containers naar Israël en in vrachtwagens naar Oost-Europa. Ik ben betrokken bij de transporten naar Oekraïne. Een bevriend Joods echtpaar in de stad Chernivtsi in Zuidwest Oekraïne heeft een vrachtautobedrijf en verzorgt tegen een gunstige prijs retourvracht naar hun stad.

Meerdere volle vrachtauto’s hebben hun weg naar de Joodse hulpverleningsorganisatie ‘Hesed-Sushana’ in Chernivtsi al gevonden, ook in september 2019. De vooraf in Nederland gesorteerde kleding en de overige goederen worden kosteloos aan de plaatselijke hulpbehoevende Joods-Oekraïense bevolking gegeven.

Ook de vraag naar medische hulpmiddelen en apparatuur is groot. Zo kwam er de vraag naar een gynaecologische stoel is. Deze is gevonden bij de organisatie ‘Medic’ in Apeldoorn en met het laatste transport mee gezonden.



bottom of page